Duik in je voorraadkast naar ongebruikte materialen

Winkelen in je eigen huis

Dat idee is bij mij ontstaan tijdens de corona lockdown.

Naar de winkel gaan om nieuw materiaal te kopen zat er niet in. En eigenlijk had ik ook niet echt iets nodig, het was gewoon de lust om tussen al die materialen en soorten papier te snuisteren en dan met iets nieuws naar huis te komen. Via het internet bestellen was dus niet nodig.

Dus maar winkelen in mijn eigen voorraadkast

In de vaste overtuiging dat ik geen verborgen schatten had, ben ik zo'n beetje voor de grap op zoek gegaan.

En terwijl ik door mijn tekenmateriaal snuisterde, bekroop mij het gevoel dat ik ooit een grote hoeveelheid speciaal papier had gekocht waar ik plannen mee had die ik nooit uitvoerde.

Bracht mijn gesnuister iets op? Toch wel

  • Een doosje textielstiften

  • Een sjabloon voor letters en cijfers

  • Een pak krimpfolie om juwelen te maken

vergeten tekenmateriaal

Nog altijd een beetje verwonderd dat ik toch meerdere dingen gevonden had, en met een alsmaar groeiend slecht gevoel over mijn papier besloot ik eerst te kijken wat ik met mijn vondsten kan doen. De stiften zouden wel uitgedroogd zijn. Dat bleek niet het geval, maar florissant is iets anders.

De krimpfolie heb ik waarschijnlijk gekocht om juwelen te maken. Dat bracht mij op het idee dat ik ooit een boek gekocht heb over het zelf maken van juwelen. Ik kon dat idee tijdens deze 'quarantaine' misschien nieuw leven inblazen, tijd zat.

Ik heb die gevonden spullen op een opvallende plek gelegd, zodat ze niet weer in de vergetelheid geraken. En ze uiteindelijk toch niet gebruikt. De stiften heb ik aan mijn kleindochter gegeven en waar de sjablonen en de krimpfolie naartoe zijn, geen idee.

Te veel papier

Dan had ik geen excuses meer, ik moest dus wel naar mijn papier gaan kijken. Ik heb lang de slechte gewoonte gehad om telkens als ik in een winkel met tekenmateriaal kwam, meteen ook papier en een schetsboek te kopen.

Ja, ook hier vergeten 'schatten' gevonden.

  • Een pak rijstpapier waarvan ik mij nu herinner dat er niets mee aan te vangen was

  • Een pakje heel speciaal aquarelpapier waar ik niet op schilderde omdat het zo duur was

  • Een grote stapel handgeschept papier met twee gaatjes die waarschijnlijk veroorzaakt zijn doordat het papier op twee stokjes hing te drogen. Nu verwijt ik mijzelf dat ik het niet nagevraagd heb toen ik het kocht. 

Experimenteren

Zelfs al duurde de 'social distance' nog weken, ik had in elk geval genoeg om te experimenteren. Dat suste op zijn minst een beetje mijn slecht gevoel over mijn verzamelwoede. Nu moest ik enkel het boek over zelf  juwelen maken nog zoeken.

Aan juwelen maken ben ik uiteindelijk ook niet meer toegekomen. Maar al zoekende ben dan ik toch op tekenmateriaal gebotst waar ik dan wel mee aan de slag ging.

En ik heb mij als een kind geamuseerd.

En als een kind was ik blij met al die spulletjes en al dat papier dat ik gedurende jaren verzameld had: wat een weelde. En het genot om zonder wroeging te prutsen en te knoeien!

Terwijl je dit leest, bekruipt je misschien ook het vermoeden dat je hier of daar iets 'vergeten' bent, een aankoop waar je niets mee kon aanvangen of die bij nader inzien nogal waardeloos was.

En nu aan u

Dan is nu het ogenblik gekomen om door je kasten te struinen. Wie weet hoeveel schatten je vind. Bedenk wat je met deze 'teruggevonden' zaken wil doen.

Schrijf in de commentaar wat je gevonden hebt en waarmee je wil experimenteren.

Relevant artikel in deze blog

Verken in deze blog

Vorige
Vorige

Overzicht van de verschillende soorten acrylverf

Volgende
Volgende

10 manieren om je verf zo snel mogelijk te verknoeien of te verkwisten