Aanduidingen op de tube

Ontdek de geheimen achter de mystieke tekens op onze verftubes!

Wanneer we op zoek zijn naar nieuwe verf, worden we geconfronteerd met een geheimzinnig alfabet van symbolen en cijfers die op de tubes, potjes en flesjes prijken. Maar vrees niet, deze gegevens zijn de sleutel tot het ontsluiten van de ware aard van je verfkeuze!

Opaak of transparant

Het geheimzinnige spel van symbolen! Zwarte vierkantjes duiden op dekkende verf, terwijl halfzwarte of halfwitte vierkantjes wijzen op halfdekkende eigenschappen. Witte vierkantjes verraden verf die transparant is. Ontdek welke verf jouw werk tot leven kan brengen!

Het meesterlijke wit

Titanium wit, de onbetwiste kampioen van dekkendheid! Wit wordt veel gebruikt, vooral als mengkleur. Loodwit, ooit geliefd om zijn dekkende eigenschappen, was helaas te giftig om te gebruiken en moest het veld ruimen. Zinkwit daarentegen, minder dekkend maar een perfecte bondgenoot voor mengkleuren. Maar let op, overmatig gebruik kan een poederig resultaat opleveren!


Stralende lichtechtheid

Een sprankelende sterrenshow! De lichtechtheid van je verf wordt onthuld door een hemel vol sterretjes (soms ook door plusjes). Hoe meer sterren, hoe langer de kleuren hun pracht behouden.

Stralende eenvoud: Golden en Luiquitex gebruiken streepjes om de lichtechtheid te tonen, echter hoe minder streepjes, hoe beter!

Kies voor duurzaamheid en schittering!

Van schittering gesproken, verven met speciale effecten hebben vaak weinig kleurechtheid.

Pigmentpuzzel

Ontdek de ware identiteit van kleuren! Laat je niet misleiden door kleurnamen, want pigmentnummers onthullen de waarheid. Internationaal vastgelegde regels onthullen het geheim achter elke tint, of die samengesteld is uit meerdere pigmenten, of uit één enkel pigment - wat altijd aan te bevelen is. Ontdek de ware aard van je verf!

De Colour Index

  • PW pigment wit

  • PY pigment geel (yellow)

  • PO pigment oranje

  • PR pigment rood

  • PV pigment violet

  • PB pigment blauw

  • PG pigment groen

  • Pbr pigment bruin

  • Pbk pigment zwart (black)

Verfijnde Hue

Een moderne twist aan historische kleuren! Betreed de betoverende wereld van Hue, waar historische kleuren herleven in een eigentijdse gedaante. Sommige oude kleuren kunnen niet langer worden gemaakt, maar laat je niet misleiden, de moderne vervangers kunnen even verbluffend zijn, zo niet beter!

Kwaliteitsverborgenheid

Verf kent een driedelige hiërarchie:

  1. Schoolverf: Deze verf betovert met zijn uniforme prijs voor alle tubes en is speciaal geschikt voor jonge kunstenaars in de dop.

  2. Studieverf: Een gewaardeerde middenweg die vooral bij de kwaliteitsverven zijn kracht toont, biedt de studieverf een uitstekende balans tussen prestatie en prijs.

  3. Academische of kunstenaarsverf: Het toppunt van creatieve meesterschap. Deze verf ademt de essentie van kunst en bevat vaak kostbare pigmenten die het eindresultaat naar ongekende hoogten kunnen tillen.

Onthoud, hoe exquisiet ook, de prijs van de verf onthult vaak de diepte en rijkdom van de pigmenten die in de tubes schuilgaan.

Ontcijfer de codes op je verftubes en laat je creativiteit de vrije loop! Nu je de geheimen van de tekens kent, ben jij klaar om je meesterwerk te creëren met de perfecte verf!

Relevant Artikel in deze Blog

Verken in deze blog

Vorige
Vorige

Haal de kunstenaar in je naar boven

Volgende
Volgende

Aan beide kanten van het papier tekenen